Zelfgemaakte hamburgers

Ingrediënten

•  250 gram rundergehakt (100% rundvlees)
•  250 gram tartaar
•  1 kleine of halve medium rode ui
•  3 of 4 sneetjes oud wit brood, te vervangen door 4 eetlepels paneermeel (20 gram)
•  2 theelepel worcestersaus
•  2 eetlepel tomatenketchup
•  50 gram geraspte oude kaas
•  Witte peper uit de molen
•  Zout

Bereiding

Meng 250 gr rundergehakt met de 250 gr tartaar goed door elkaar. Snij een kleine ui ragfijn en verkruimel het brood hierbij (circa 3/4 sneetjes oud wit brood of 4 eetlepels paneermeel). Voeg alle overige ingrediënten toe en meng het tot een goed geheel. Kneed het gehakt in de vorm van een hamburger, om het vervolgens met zeezout te bestrooien. Gril de burger tot het gaar is. Om je hamburger lekkerder te maken gril je de ‘hamburger bun’ lichtjes op de barbecue zodat het lekker krokant is. Plaats vervolgens de burger op het broodje en voeg hier eventueel wat saus aan toe.

Op de barbecue

Gril de burger om en om in een paar minuten naar de juiste kerntemperatuur van 70°C.

Tips voor de perfecte hamburger:

•  Gebruik het gehakt rechtstreeks uit de koelkast;
•  
Ga niet op je hamburger staan duwen, zo pers je het sap uit de hamburger wat zonde zou zijn!
•  
Voor de cheeseburger; doe een plakje kaas op de burger na de laatste keer draaien, terwijl de burger nog op de barbecue ligt. Gebruik hiervoor Amerikaanse Cheddar Cheese of Goude kaas.