Houtskool, briketten of hout
Wat is houtskool en wat zijn briketten?
Houtskool bestaat uit stukken gecarboniseerd hout en is snel aan te steken. Briketten zijn vermalen gecarboniseerd hout met een binder - een zetmeel - die vervolgens onder hoge druk gevormd worden naar compacte kussentjes.
Wat is het verschil tussen houtskool en briketten?
Houtskool of brikketten gebruiken? Wat is de beste brandstof voor mijn barbecuegerecht en wat zijn de precieze verschillen? Alles over houtskool en briketten wordt hieronder uitgelegd.
Voordelen houtskool | Voordelen briketten | Voordelen hout |
Brandt snel | Langdurige hitteafgifte | Geeft constant warmte af |
Bereikt hoge temperaturen | Constante temperatuur | Bepaal zelf de hoogte van het vuur |
Tast de binnenkant van de barbecue niet aan | Aansteken met brikettenstarter | Geeft eten een unieke smaak |
Geen toegevoegde chemicaliën of bindmiddelen | Minder briketten nodig voor barbecue | Geniet van het vuur na de barbecue |
Conclusie: houtksool of briketten?
Wil je langdurig barbecueën op een gelijkmatige temperatuur? Gebruik dan briketten. Wil je snel iets grillen op een hoge temperatuur? Gebruik dan houtskool. Beide hebben hun eigen voordelen en kunnen gebruikt worden in de meeste barbecues. Wil je grillen op een vuurkorf, vuurschaal of tuinhaard? Kies dan voor hout en geef jouw gerecht een unieke smaak.