Roken

Roken: een beproefde methode

Roken is een van dé populaire kookmethodes van tegenwoordig. Vis, vlees, schaaldieren en zelfs kazen kunnen in de rookoven worden bereid. Rookovens die bij ons in het assortiment zitten zijn bijvoorbeeld de rookoven van Barbecook en Fire Up Troll. Natuurlijk is het ook mogelijk om eten te roken met een barbecue. Hiervoor heeft Vuurkorfwinkel de verschillende barbecues van The Bastard. Roken is zo bijzonder omdat het echt smaak toevoegt aan je gerecht en zorgt dat het eten lekker zacht en sappig blijft. Klinkt dit je nu lekker? Lees dan ook onze blog over roken om nog meer te weten te komen!

Lees meer
Filters
Sorteer op
BonSolo roest tuinhaard met grillrooster en vonkenscherm
+ Free gift
11 Reviews
L 34 x B 34 x H 124 cm
Incl. grillrooster en pook
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 116,95 Normale prijs 129,95
BonFeu BonSolo Zwart Tuinhaard
+ Free gift
20 Reviews
L 34 x B 34 x H 124 cm
Ook verkrijgbaar in het roest
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 116,95 Normale prijs 129,95
BonFeu BonSelo Zwart Tuinhaard
+ Free gift
23 Reviews
L 39 x B 39 x H 148 cm
Incl. grillrooster
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 134,95 Normale prijs 149,95
The Bastard VX Medium Complete
0 Reviews
Hoogte: 126 cm | Ø Grill: 40 cm
Top model Kamado
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 1.648,00 Normale prijs 1.899,00
Petromax Flexibele Spatel Lang
0 Reviews
Totale lengte: 41 cm
De ideale spatel voor elke buitenkok
OP VOORRAAD, direct leverbaar
26,99
 Petromax Flexibele Spatel Kort
0 Reviews
L 24 x B 7 x H 55 cm
Handige flexibele spatel
OP VOORRAAD, direct leverbaar
24,99
Esschert Vlees Thermometer
0 Reviews
L 5,4 x D 5,4 x H 14 cm
Gebruiksvriendelijk
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 8,95 Normale prijs 13,95
Esschert Vishouder Barbecue
0 Reviews
L 13,8 x D 2,1 x H 58 cm
Grill vis al een professional
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 13,95 Normale prijs 19,95
Esschert Spatel
0 Reviews
L 9,9 x D 3,2 x H 44,6 cm
Inclusief flesopener
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 9,95 Normale prijs 15,95
Stoked BBQ Braai
0 Reviews
Stel zelf je Braai samen
3 mm dik CortenStaal
OP VOORRAAD, direct leverbaar
v.a. 395,00
OFYR Leren schort
2 Reviews
Universele maat
Hoogwaardig leer
OP VOORRAAD, direct leverbaar
159,00
OFYR Mes en vork set
0 Reviews
Lengte mes 31,5 cm / vork 31,5 cm
Hoogwaardig kwaliteit
OP VOORRAAD, direct leverbaar
75,00
OFYR Leren schort
3 Reviews
Universele maat
Hoogwaardig leer
OP VOORRAAD, direct leverbaar
159,00
The Bastard VX Large Complete
1 Review
Hoogte: 131 cm | Ø Grillrooster: 49 cm
Top model kamado
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Speciale prijs 2.099,00 Normale prijs 2.199,00
  • Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
  • GRATIS verzending boven 50,-
  • Achteraf betalen
Pagina

Wat is roken?

Roken is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van rook waardoor de ingrediënten langzaam garen en een heerlijke rooksmaak in het voedsel kan trekken. Roken van voedsel kan al gemakkelijk met een rookoven of gewoon in de barbecue. Maak gebruik van een rook generator of maak een klein smeulend vuurtje en laat dit lekker roken.  

Koud of warm roken?

De techniek van roken kan zowel koud als warm worden toegepast. Koud roken wordt vooral gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken. Warm roken kan al vanaf 60°C en wordt vooral gedaan bij grotere stukken vis of vlees om deze te garen.  
Om koud te roken steek je een klein waxinelichtje aan en maak je de rookchips aan. Als deze verkleuren kan het waxinelichtje uit en kan het rookproces beginnen. Bij warm roken leg of hang je het voedsel in de rookoven of de barbecue en laat je een klein vuurtje aan. Meestal heb je binnen een uurtje een heerlijk stukje gerookte maaltijd.  

Barbecook rookoven

Vuurkorwinkel.nl biedt diverse artikelen aan waarmee je goed kunt roken. Barbecook heeft in haar assortiment drie zeer goede rookovens waarmee het roken een succes wordt. De Oskar rookoven staat rechtop en wordt geleverd met een vleeshaak. Met deze vleeshaak kun je makkelijk grotere stukken vis of vlees roken. Door de handige ventilatiegaten kun je het vuurtje goed controleren. De Otto rookoven is een liggend model waarmee je bijvoorbeeld fijne stukken zalm kunt roken of kipfilets kunt klaarmaken voor een heerlijke waldorfsalade.  

The Bastard: complete barbecue voor iedere chef

The Bastard kamados zijn uitermate geschikt voor het roken van voedsel. Deze kamado barbecue beschikt over een goede deksel waardoor de rookontwikkeling optimaal is en het gerecht een goede rooksmaak krijgt. Op de deksel zit een thermometer waarmee de temperatuur binnen in de kamado gecontroleerd kan worden.  

Extra smaak aan jouw gerookte gerecht

De smaak van de rook is erg lekker in een goed stukje vlees. Daarnaast kun je nog vele andere smaken toevoegen als je iets gaat roken. Maak rook snippers nat met een smaakvolle likeur of voeg rookchips met smaak toe aan de briketten. Door deze geuren en smaken zal jouw gerecht nog smaakvoller worden en geniet je van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, zo uit de rookoven of van de barbecue. 

Enthousiast geworden? Probeer het zelf! Het roken van voedsel is zoals je hebt gelezen niet moeilijk maar wel erg lekker! Met de producten op Vuurkorfwinkel.nl kun je gegarandeerd een heerlijk gerookt gerecht klaarmaken. Vandaag voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.