Kamado BBQ
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- GRATIS verzending boven 50,-
- Achteraf betalen
Ontdek de kamado BBQ
Een kamado barbecue is gebaseerd op een model uit Azië. Het grote voordeel van de barbecues is dat ze goed de warmte vasthouden, door de dikke keramiek. Hierdoor kunnen ze goed de gewenste temperatuur behouden. Daarnaast kun je allerlei kooktechnieken proberen met een kamado bbq, zoals grillen, koken, roken en langzaam stoven.
De voordelen van een Kamado BBQ
- Warmtebeheersing: door de keramische wanden en het luchtstroomsysteem is de temperatuur nauwkeurig te regelen. Of je nu langzaam wilt garen op een lage temperatuur of snel wil grillen op een hoge temperatuur, de kamado doet het met gemak.
- Duurzaamheid: kamado barbecues zijn gebouwd om lang mee te gaan. Het keramische materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en weersinvloeden. Zo kan jij extra lang genieten van de barbecue en gaat hij elk seizoen mee!
- Veelzijdigheid: Je bent niet beperkt tot één kooktechniek. Je kan eenvoudig wisselen tussen grillen, roken en koken.
- Authentieke smaak: Het gebruik van houtskool en de mogelijkheid om houtschilfers toe te voegen geven de gerechten een authentieke rooksmaak.
Wat is het verschil tussen een kamado en een traditionele barbecue?
Om het verschil te benadrukken tussen een kamado en een traditionele barbecue, leggen wij graag de kenmerken voor je uit.
Kamado |
Traditionele barbecue |
Gemaakt van keramiek | Vaak gemaakt van metaal met dunnere wanden |
De dikke wanden zorgen voor een goede temperatuurregeling | Een traditionele barbecue kent verschillende vormen |
De keramische barbecue is eivormig of ovaal, dit draagt bij aan een efficënte luchtcirculatie | De barbecue is primair ontworpen voor direct grillen op hogere temperaturen |
De kamado is geschikt voor grillen, koken, bakken, braden en slow cooking | Sommige modellen kunnen worden aangepast voor het roken van voedsel, maar vaak is dit minder effectief dan bij een kamado |
De barbecue kan hoge temperaturen bereiken, maar ook langdurig een lage temperatuur aanhouden voor het roken van voedsel |
Een kamado is dus veelzijdig en een traditionele barbecue is eenvoudiger en meer gericht op het direct grillen van voedsel. De keuze tussen een kamado of traditionele barbecue hangt dus af van de behoeften en voorkeuren.
Wat maakt de kamado barbecue uniek?
De kamado barbecues van The Bastard hebben verschillende kenmerken, die het product uniek maken in het gebruik:
- De keramische barbecue blijft altijd in de ingestelde stand staan
- Je kan de kamado bbq eenvoudig zelf afstellen door het scharnier systeem
- De houtskool barbecue heeft een sterk tafelblad dankzij de extra tafelscharnieren
- Het onderstel is gemaakt van gepoedercoat staal en is daarmee geschikt voor elk seizoen
- De keramiek zorgt ervoor dat de barbecue langdurig bestand is voor hoge temperaturen
- De kamado heeft een vernieuwde backplate met een duidelijke temperatuur weergave
- De barbecue is perfect af te sluiten, waardoor hij langer mee gaat en makkelijk schoon te maken is
- Dankzij het halve maan systeem en de accessoires is de kamado veelzijdig
- De barbecue is gemaakt uit corderiet en heeft vier robuuste 3” wielen
De verschillende bereidingstechnieken
Bakken & grillen
Om te kunnen bakken en grillen is het van belang om de kamado naar een hoge temperatuur te brengen, ongeveer 175 tot 230 graden. De ventilatieroosters moeten helemaal of gedeeltelijk open staan en het grillrooster kan direct boven het vuur worden geplaatst. Het rooster moet goed heet zijn, voordat er iets op wordt gelegd.
Stomen & roken
Voor het stomen en roken van eten, moet de temperatuur in de kamado tussen de 60 de 150 graden zijn. De vuurschaal moet tot ongeveer de helft met kolen worden gevuld, wanneer de houtskool op temperatuur is, kan je er nog rookmot overheen strooien. De onderste ventilatieschijf en margrietschijf gaan helemaal dicht, op deze manier maak je eenvoudig gerookte zalmnoot of gerookte kip. Zorg er wel voor dat er een thermometer in het vlees zit, om de juiste temperatuur te bereiken.
Slow cooking
Met de slow cooking techniek, blijven de temperaturen in de kamado relatief laag. De maaltijd zal op een trage manier garen en de smaken komen hierdoor optimaal tot hun recht. Voor het slowcooken vul je de vuurschaal van de kamado tot 2/3 van de rand met houtskool. De onderste ventilatieschuif staat een beetje open en de margrietschijf staat bijna helemaal open. Om geen directe hitte bij je gerecht te krijgen kan je een keramische plaat tussen het vuur en het grillrooster gebruiken.
Oven
Met een kamado kan je ook pizza’s maken. Hier heb je een pizzasteen, grillrooster en keramische plaat voor nodig. Het bakken in een keramische barbecue doe je op minstens 230 graden. Hiervoor vul je de vuurschaal voor 2/3 met houtskool. Als het houtskool brandt, dan kan je de keramische plaat, het grillrooster en vervolgens de pizzasteen op het grillrooster plaatsen.
Waarom een Bastard?
The Bastard is een multifunctioneel product. Je kan er op grillen, bakken, roken, stoven en nog veel meer, de kookmogelijkheden zijn eindeloos! De kamado barbecue is geschikt voor zowel professionals, als amateur koks. Haal het kookplezier uit de verschillende bereidingstechnieken en bereid in een handomdraai de lekkerste gerechten. Daarnaast is The Bastard gebouwd om lang mee te gaan. De barbecues zijn stevig en kunnen dan ook zeker tegen een stootje. Vertrouwen en kwaliteit is belangrijk daarom geeft het merk vijf jaar garantie op de barbecues. Tot slot, zijn er diverse uitbreidingen te koop, die het barbecueën nog leuker maken! De accessoires zijn speciaal gemaakt om optimaal te werken met een Bastard BBQ.
Wat zijn de verschillende soorten Kamados van The Bastard?
The Bastard is een bekend merk en biedt verschillende modellen aan kamado barbecues. Wij leggen je graag de verschillende modellen uit:
The Bastard Large
The Bastard Large is het meest populaire model van The Bastard en het biedt voldoende ruimte voor 2 tot 8 personen. De barbecue is geschikt voor alle kooktechnieken, heeft een groot kookoppervlak, een plate setter en extra dikke keramische wanden voor een optimale isolatie.
The Bastard Medium
Een veelzijdige kamado die ideaal is voor 2 tot 6 personen en barbecue-liefhebbers met een beperkte ruimte. De barbecue heeft een kookoppervlak die geschikt is voor dagelijks gebruik, inclusief plate setter.
The Bastard Compact
Een barbecue die nog Kleiner is dan het Small model. Dit model is speciaal ontworpen om mee te nemen, ideaal voor picknicks, vakantie of kleine balkons en geschikt voor 2 tot 4 personen.
The Bastard Urban
The Bastard Urban heeft een robuuste, matte afwerking en is beschikbaar in verschillende formaten. Zo heb jij een echte eyecatcher in de tuin. Deze keramische barbecue is beschikbaar in verschillende maten (Large, Medium en Small) en geschikt voor intensief gebruik. Het Urban model is geschikt voor 2 tot 6 personen.
The Bastard VX
De VX-serie is een premium lijn van The Bastard, met extra functies, zoals een verbeterde isolatie en behoud van warmte. Ook hebben deze modellen een innovatief ventilatiesysteem voor een nog betere temperatuurcontrole. Het VX-model is geschikt voor 2 tot 8 personen.