Barbecue
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- GRATIS verzending boven 50,-
- Achteraf betalen
Hoe kies ik de beste barbecue voor mijn behoeften?
Geniet van de ouderwetse kunst van barbecueën in een modern jasje met onze selectie van klassieke en innovatieve barbecues! Test je kookvaardigheden met The Bastard, ontdek de veelzijdighed van een OFYR kookunit voor grotere groepen of ga voor een houtgestookte barbecue met BonFeu. Andere bekende merken zijn: Quoco, FORNO en HEAT. Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke buitenkookervaring! Hieronder leggen we je uit hoe je de barbecue kan kiezen die aan jouw wensen voldoet.
Wat is het verschil tussen hout gestookte barbecues en houtskoolbarbecues?
Brandstof:
- Houtgestookte barbecues gebruiken hout als brandstof. Dit kan verschillende smaken teweegbrengen, afhankelijk van het soort hout dat wordt gebruikt.
- Houtskoolbarbecues maken gebruik van houtskool als brandstof. Dit wordt gemaakt door hout te verbranden in een zuurstofarme omgeving, wat resulteert in een brandstof die beter brandt dan normaal hout.
Smaak:
- Omdat de houtgestookte barbecue werkt met echt hout, kan het een sterke, rokerige smaak toevoegen aan het voedsel dat wordt bereid. De keuze van het hout kan de smaak beïnvloeden, zoals eiken, hickory, appelhout, etc.
- Houtskoolbarbecues daarentegen geven een subtielere rokerige smaak aan het voedsel.
Temperatuurregeling:
- Met houtgestookte barbecues kan het iets uitdagender zijn om de temperatuur te regelen, omdat deze barbecues heter branden dan houtskoolbarbecues. Hout heeft namelijk een hogere energiedichtheid dan houtskool en daardoor geeft het meer warmte.
- De temperatuur van een houtskoolbarbecue is dus makkelijker te beheersen, omdat houtskool een meer voorspelbare verbrandingssnelheid heeft.
OFYR kookunits
Ontdek de perfecte balans tussen functionaliteit en design met de kookunits van OFYR. De kookunits zijn ideaal voor grotere groepen, zoals een avond koken met vrienden of familie in de tuin. De houtgestookte barbecues hebben een unieke kegelvorm wat meerdere warmtezones op de plancha creëert, waardoor je kan spelen met verschillende smaken en texturen en verschillende ingrediënten in een keer kan bereiden. De kookeilanden zijn niet alleen een unieke blikvanger in de tuin, je ervaart ook vernieuwde culinaire avonturen.
Neem als voorbeeld de OFYR Island Black 100 Pro. Dit kookeiland is een echte opvulling en aanvulling voor jouw tuin. Met dit eiland kun je de ingrediënten zowel voorbereiden als bakken op de plancha. Wil je jouw kookeiland ergens anders in de tuin plaatsen? Dit kookeiland heeft praktische wielen waardoor jouw kookeiland overal heen verplaatst kan worden.
BonBiza vuurschaal met plancha
Net als de OFYR kookunits bestaat de BonFeu BonBiza uit sokkel met daarom een vuurschaal en plancha bakplaat. De BonBiza is een echte topper als het gaat om het combineren van een stijlvol object en het gemak en gebruik van een barbecue.
Plancha bakken is een erg oude manier van koken. Door middel van een hele hete plaat (en soms met meerdere warmtezones) bak je ingrediënten snel gaar en blijven de sappen voldoende in de ingrediënten. Dit is een makkelijke, snelle en gezonde manier van koken.
BonVes vuurkorf met accessoires
Ben je fan van zowel het stoken van een flink vuurtje als af en toe grillen? Bekijk dan zeker de BonVes vuurkorf. Deze vuurkorf, verkrijgbaar in zwart en roest met ene diameter van 34 of 45 cm, is een veelzijdige barbecue. De vuurkorf komt standaard met een grillrooster om vroeg op de avond te kunnen grillen en hierna de vuurkorf af te bouwen tot een tof vuur. Daarbij is er een plancha beschikbaar om ook het plancha bakken uit te proberen op jouw vuurkorf.
Het hele jaar door barbecueën
Barbecueën doe je niet alleen in de zomer, juist in het najaar kun je genieten van een heerlijk warm vuurtje en dit combineren met het zelf grillen van warme gerechtjes. Wil jij unieke gerechten maken maar heb je geen inspiratie? Bekijk dan eens de heerlijke gerechten uit het The Bastard We Can BBQ Boek en laat je inspireren door een The Bastard chef.
Hoe kan ik mijn barbecue in goede conditie houden en de levensduur verlengen?
Wij geven je enkele tips voor het onderhouden van jouw barbecue, zodat jij keer op keer kunt genieten van de ultieme buitenkook ervaring!
- Reinig de barbecue na elk gebruik: Verwijder voedselresten en vet van het rooster en de binnenkant van de barbecue. Gebruik eventueel een grillborstel om hardnekkig vuil te verwijderen.
- Controleer regelmatig op roest: Vooral op metalen onderdelen, zoals het rooster of de behuizing. Schuur roest weg en breng indien nodig een beschermende coating aan.
- Bescherm de barbecue tegen de buitenomgeving: Als je de barbecue buiten laat staan, bedek deze dan met een beschermhoes wanneer hij niet in gebruik is. Wanneer je een barbecue van cortenstaal hebt, is dit niet nodig.
- Gebruik hoogwaardige houtskool of brandstof: Goede kwaliteit houtskool en brandstof kunnen de levensduur van je barbecue verlengen en de prestaties verbeteren. Kies voor producten die weinig as produceren en langdurige warmte leveren.
- Voer regelmatige inspecties uit: Controleer regelmatig of alle onderdelen van de barbecue, inclusief de handvatten, wielen en scharnieren. Repareer of vervang onderdelen indien nodig.