Buitenkoken
Koken met een driepoot boven open vuur, pizza’s maken in een mooie hout gestookte pizzaoven, plancha bakken, vlees of vis roken… Het kan allemaal! Samen buiten koken is actief zijn en genieten van de natuur en van mooie producten. Koken boven open vuur is bovendien gezellig, lekker en gezond.
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- GRATIS verzending boven 50,-
- Achteraf betalen
Buitenkoken in elk seizoen
Als je graag buiten bent, dan past buitenkoken absoluut bij jou! Koken boven open vuur is gezellig, lekker en zeer gemakkelijk. Maak een lekker stoofpotje met jouw eigen sudderpot en driepoot of een flinke pan soep. Liever een andere smaaksensatie? Rook dan bijvoorbeeld jouw eigen stukje vis in een authentieke rookoven. Uiteraard kun je ook voor de klassieke barbecue kiezen, voor een heerlijke groentespies of stukje biefstuk.
Het mooiste aan buitenkoken is dat dit elk seizoen kan. Waarom ga je niet met kerst sfeervol buiten koken? Kleed de tuin aan met vuurkorven en kerstverlichting en geniet van een heerlijk samenzijn. Buitenkoken kan het hele jaar door!
Met een rookoven zelf voedsel roken
Altijd al zelf producten willen roken? Grijp jouw kans met de rookovens van Vuurkorfwinkel! Het roken van etenswaren geeft een unieke en verfijnde smaak aan ieder gerecht. Roken klinkt als een lastig proces, maar is met een rookoven heel simpel. Een rookoven is feitelijk een apparaat dat door het verbranden van houtsnippers een rooksmaak aan het eten geeft.
De moderne rookovens hebben een compartiment waar de houtsnippers op lage temperatuur worden verbrand. Door het gebrek aan zuurstof vatten ze geen vlam, ze roken alleen. Door een speciaal kanaal wordt de rook langs het voedsel geleid, zodat dit een heerlijke smaak krijgt. Neem bijvoorbeeld de Rookchips Eik van Barbecook: geweldige smaakmakers voor in de rookoven.
Authentieke pizza-oven voor in de tuin
Barbecueën is alom bekend, maar heb je wel eens zelf een pizza gebakken in de tuin? Met een pizza-oven hen je vliegensvlug een knapperige, verse pizza gebakken. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld de La Hacienda Pizzaoven Lorenzo: een authentieke pizza-oven voor de beste pizza's van eigen bodem! Deze stalen oven kan simpel op temperatuur worden gebracht met haardhout, houtskool of briketten.
Toch meer zin in een gegrild stukje vlees of vis? De Outtrade pizza-oven wordt standaard geleverd met een barbecuerooster. Deze pizza-oven is van alle markten thuis!
Buitenkoken op een OFYR BBQ
Je hebt 'em vast al eens gezien, de stijlvolle OFYR vuurschaal op sokkel.
Kenmerkend aan het unieke design van de OFYR BBQ is de kegelvormige vuurschaal met brede, platte rand die tevens fungeert als bakplaat/plancha. Dit ontwerp maakt de OFYR tot een ongelooflijk veelzijdige barbecue. Praktisch, stijlvol en een lust voor het oog (ook als de OFYR even niet gebruikt wordt). Koken op de OFYR vuurschaal zorgt voor de ultieme buitenkookervaring! Bekijk hier snel het volledige OFYR assortiment.
Vergelijkbaar met OFYR is de BonFeu BonBiza. Ook hier bak en grill je boven een houtgestookte BBQ vuurschaal. De BonBiza is verkrijgbaar in vier modellen en het voornaaamste verschil is de vorm van de kegel. De BonFeu kooktoestellen hebben allemaal een ronde vuurschaal en sokkel. De BonBiza Corten Open is enigszins vergelijkbaar met de OFYR Classic Storage 100 en heeft ook een houtopslag in de sokkel in een cortenstaal materiaal en roest kleur.
Slow-cooking op een driepoot
Ben je meer van de slow-cooking? Wil je lekker buiten zitten met een wijntje terwijl je wacht op een stoofpot? Dan is een driepoot echt iets voor jou.
De driepoot is een duurzaam product met zijn gietijzeren kookpot en geschikt voor vele maaltijden. Koken met een driepoot biedt een gezelligheid, zonder haastwerk of angst voor aanbranden. Je kunt een heerlijke soep bereiden voor jouw kinderen of een pittige curry met jouw vrienden.
Je plaatst een vuurschaal met brandende houtblokken onder de driepoot, hangt de sudderpot aan de kettingen en koken maar!
Klassiek barbecueën
Een klassiek onderdeel van het buitenkoken is de barbecue. Het blijft heerlijk om met vrienden of familie in de tuin te barbecueën. Een welbekende barbecue is de houtskool barbecue. Door de barbecue een uur voor gebruik aan te steken, is alles goed opgewarmd en krijg jouw diner een heerlijke smaak!
Tegenwoordig zijn er naast traditionele barbecues ook vuurkorven of tuinhaarden met grillrooster beschikbaar. Zo kun je barbecueën, maar daarna blijven genieten van de tuin met een terrashaard.
Wat dacht je van een Fire-Up Troll 700 of een Bastard kamado barbecue? Liever een simpeler en industrieel model? Dan is de BarrelQ iets voor jou. Buitenkoken kan het hele jaar door!
Kortom: 's-zomers barbecueën is heerlijk en gezellig. Maar waarom ga je ook met kerst of op een andere mooie winterdag niet sfeervol buiten koken? Kleed de buitenruimte aan met vuurkorven, kerstverlichting en lampions en geniet van een heerlijk samenzijn. Buitenkoken kan het hele jaar door!