OFYR Island Pro

De OFYR Island Pro is het pronkstuk van de OFYR familie. Gebaseerd op het prachtige design van de oorspronkelijke OFYR Classic 100-100 is deze mobiele buitenkeuken met plancha een ware blikvanger op het terras.

ofyr-island-pro-100Of u nu een professionele chef bent of gewoon een enthousiaste hobbykok, de OFYR Island Pro is het summum onder de professionele buitenkeukens en erg geschikt voor gebruik in de horeca. Met de OFYR Island heeft u namelijk de beschikking over een prachtige snijplank (hout of keramiek) voor het bereiden van ingrediënten en een praktische houder voor accessoires en specerijen. De houtopslagplaats  onder het werkblad zorgt ervoor dat u tijdens het koken altijd een ruime hoeveelheid haardhout (± 0,4 m³) binnen handbereik heeft!

Functionele buitenkeuken op wieltjes

De OFYR Island bestond als model al wat langer, maar beschikte nog niet over wieltjes. Met name voor cateraars en andere professionele gebruikers was dit niet erg praktisch. Daarom is deze Island Pro nu uitgerust met praktische zwenkwieltjes zodat hij mobiel is en eenvoudig verplaatst kan worden. Hiermee is eigenlijk ook meteen het grootste verschil tussen de oorspronkelijke versie en de Pro variant benoemd.

De kenmerkende vuurschaal met bakplaat/plancha en het robuuste, stoere karakter door gebruik van duurzaam cortenstaal zijn uiteraard gebleven.

Koken op een bakplaat boven een houtgestookt vuur

Dat is waar OFYR voor staat en dat is waarom dit kooktoestel zo populair is. Niet alleen het design en de prachtige bijpassende accessoires, maar vooral ook het showelement (ook wel bekend als showcooking) maken de OFYR tot een uniek item in de tuin of op het terras. Zowel voor de kok zelf als voor de gasten rondom het vuur is het vermakelijk en wordt buitenkoken een culinair feestje.

De kegelvormige vuurschaal is voorzien van een brede 12 mm dikke bakplaat waarop u eieren bakt, groenten gaart of een malse biefstuk grilt. Smeer de plaat in met olie en bakken maar. Het kookoppervlak is dusdanig groot dat u op de plaat met een diameter van 100 cm probleemloos kunt koken voor 50 personen.

OFYR Island ProGemaakt van prachtig cortenstaal

De OFYR Island Pro is gemaakt van duurzaam cortenstaal en vormt daarmee een prachtige combinatie met de vele andere OFYR accessoires zoals bijvoorbeeld een Wood Storage Dressoir of een Herb Garden Bench.

Kenmerkend voor Cortenstaal is enerzijds de bruinoranje roestkleur en anderzijds de lange levensduur. De levensduur is zo lang omdat de eerste corrosielaag verdere aantasting door roest tegenhoudt waardoor schilderen overbodig is geworden en onderhoud dus zeer gering is. Hoe langer de Pro gebruikt wordt, hoe mooier hij wordt. Na verloop van tijd krijgt het staal een mooie, natuurlijke patinalaag.

Het snijblok van de Island Pro is verkrijgbaar in twee varianten: Thermisch beukenhout en Keramiek (donker grijs). Het keramische werkblad is krasvast en kan bovendien het hele jaar door buiten op de OFYR blijven liggen. Het snijblok van beukenhout dient u na gebruik binnenshuis op te bergen.

De OFYR Island Pro is eenvoudig schoon te maken

In tegenstelling tot andere BBQ’s is de OFYR Island Pro heel prettig in gebruik en zeer gemakkelijk schoon te maken. Etensresten en overtollige olie schuift u met de spatel rechtstreeks in het vuur. Na gebruik is het even afnemen met een vochtige doek, insmeren met wat olie en de OFYR is weer klaar voor een volgende kooksessie.

Uit te breiden met praktische OFYR accessoires

Hoewel de OFYR Island op zichzelf natuurlijk al een volwaardige buitenkeuken is, zijn er allerlei leuke, maar ook praktische accessoires verkrijgbaar. Staat u er graag een beetje stoer gekleed bij, dan is de leren OFYR schort met de bijpassende suèdehandschoenen een aanrader.

Voor extra afzetruimte en meer veiligheid is dit seizoen de OFYR Fire Guard Ring toegevoegd aan het assortiment. De ring is gemaakt van prachtig rubberwood en wordt bevestigd aan de buitenzijde van de bakplaat.

ofyr-island-proWilt u meer dan alleen een bakplaat, dan is het OFYR grillrooster een schot in de roos. Dit rooster plaatst u centraal boven het vuur en geeft u de mogelijkheid om een heerlijk stukje vlees of vis te grillen, maar ook om bijvoorbeeld een sudderpot of een paellapan te gebruiken. Voor het snel doven van het vuur (of om inregenen te voorkomen) zijn de OFYR deksels heel handig.

Natuurlijk is dit zomaar een kleine greep uit het volledige assortiment want met de OFYR Butcher block en de Herb Garden bench kunnen we bijvoorbeeld ook nog twee eyecatchers noemen die prachtig combineren met de OFYR Island Pro. Bekijk hier alle OFYR accessoires.

OFYR Island Pro kopen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Vuurkorfwinkel.nl is dé OFYR specialist van Nederland en België. U bestelt bij ons eenvoudig online, maar bent ook van harte welkom in onze showroom. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden.