Barbecook pelletgrill Arthur
Precisie en toch veelzijdigheid? De pelletgrill Arthur geeft je ontelbaar veel mogelijkheden en toch de nauwkeurigheid die je nodig hebt. Door gebruik te maken van voedselveilige houtpellets warmt de barbecue op en maak je diverse gerechten klaar. De drie grillroosters op verschillende hoogtes maakt het mogelijk verschillende gerechten tegelijk klaar te maken.
Hoe werkt een pelletgrill?
Een pelletgrill is een eenvoudige en schone manier om toch op “echt” hout te barbecueën. Maar hoe gebruik je een pelletgrill in de praktijk?
1.Vul aan de linkerzijde de pellet houder.
2.Stel de gewenste temperatuur in via het bedieningspaneel of de app.
3.De houtpellets worden automatisch naar een verbrandingskamer geleid en verwarmd.
4.Gebruik de meegeleverde temperatuurmeters om de verschillende ingrediënten te meten.
Koken met een pelletgrill
Koken, bakken en grillen op een pellet barbecue geeft je weer andere mogelijkheden dan andere types barbecues. Pellets geven veel warmte, maar geven deze ook geleidelijk af. Hierdoor kan de temperatuur van de pelletgrill nauwkeuriger bepaald en behouden worden. Slow cooking is daarom een kooktechniek die makkelijk met de pelletgrill uitgevoerd kan worden.
De Grill Boost zone geeft je daarnaast ook de mogelijkheid vlees of ander voedsel kort en intens te grillen.
Wat zijn houtpellets?
Een pelletgrill of pellet barbecue is een barbecue die werkt op kleine houtpellets. Deze pellets zijn kleine geperste stukjes hout gemaakt van afvalhout. Vanwege de natuurlijke plak genaamd lignine dat zich in hout bevindt, blijft het hout aan elkaar plakken. Door een hogedrukpers wordt dit gevormd tot korrels van ongeveer 3 cm per stuk.
De voordelen van stoken op houtpellets
-Efficiënte verbranding: door het geperste hout is het rendement van een hout pellet ongeveer 80%.
-CO₂ -neutraal: de CO₂ die vrijkomt bij het verbranden van de houtpellets is ongeveer gelijk aan de CO₂ die de bomen weer opnemen. Hierdoor is de CO₂ -uitstoot nagenoeg nul.
-Bijna complete verbranding: de houtpellets worden bijna helemaal opgebruikt bij de verbranding. Zo blijft er weinig restproduct of afval over.
-Subtiele rooksmaak: de houtpellets geven een subtiele rooksmaak.
Pelletgrill vs. andere barbecues
We kennen diverse types barbecues in ons assortiment. De precieze waarmee houtpellets verbrand worden en de meegeleverde kernthermometers geven je de mogelijkheid de kerntemperatuur van voedsel nauwkeurig te bepalen.
Ten opzichte van een houtskoolbarbecue geeft een pelletgrill subtielere rooksmaken en wordt de toevoer van brandstof automatisch geregeld
Ten opzichte van een gasbarbecue kan een pelletgrill makkelijker worden gebruikt voor slow cooking en komt er een subtiele rooksmaak vrij.
Ten opzichte van een houtbarbecue kan de pelletgrill een hogere temperatuur bereiken en is de verbranding schoner.
Barbecook pelletgrill Arthur in het kort:
-Barbecue werkend op houtpellets
-Pellet houder 9 kg inhoud
-Roken, stoven, grillen, bakken mogelijk
-Gemaakt van roestvast staal, geëmailleerd staal en gietijzer
-Inclusief 3 grillroosters en 2 kernthermometers
-Zijtafeltje met opberglade en haken
-Makkelijk schoonmaken met as opvang emmer
-Temperatuur in te stellen met bedieningspaneel of app
-Temperatuur tussen 75 °C en 260 °C

Sinds 1985 heeft Barbecook een enorm productassortiment opgebouwd. Het Barbecook assortiment varieert van eenvoudige houtskoolbarbecues tot mooie gietijzeren vuurschalen. Met deze producten bewijst Barbecook dat primitieve vormen wel degelijk een hoop luxe kunnen bieden.
Barbecook staat voor gebruiksgemak van begin tot einde: van een gemakkelijke montage, handig gebruik tot eenvoudig onderhoud van de vuurkorven, vuurschalen, rookovens en accessoires. Drie vlakken waarop Barbecook telkens opnieuw het verschil maakt.